Shelterpladser

Blå Støttepunkter

Nordfyns Kommune er med i projekt Blå Støttepunkter, som har til formål at etablere kystnære shelters i en række fynske kommuner.

 

Plads til naturelskere

Nordfyns smukke og varierede kyst tiltrækker naturelskere og folk med hang til aktiviteter ved kysten og på vandet. Året rundt søger både turister og fastboende ud til kysten. Nogen blot for at nyde naturens ro med en vandretur, andre for at dykke, surfe, sejle i kajak, fiske eller noget helt andet.

 

Men til tider kan man få brug for at søge ly under sit ophold på kysten. Især hvis en primitiv og naturnær overnatning indgår i planerne.

 

Det er her, de spændende shelterpladser kommer i spil. Nordfyns nye shelterpladser forventes at stå klar til indvielse i foråret 2018, men det er endnu ikke muligt at oplyse de præcise placeringer, da Kystdirektoratet ikke har færdigbehandlet ansøgningerne.

 

På Sydfyn og en række af øerne, er der allerede lavet tilsvarende shelters, og antallet af overnatninger har overgået alle forventninger. Med Blå Støttepunkter på den nordlige del af Fyn, får fynboerne og vores turister endnu flere skønne shelterpladser at vælge imellem.

 

Hvis du allerede nu har lyst til at afprøve nogle af de sheltertyper, som kommer til Nordfyn, så læs mere på: bookenshelter.dk.

 

Shelterpladser til overnatning i naturen

De nordfynske shelterpladser vil give god mulighed for at overnatte i naturen, hvis blot man har et liggeunderlag og en sovepose. Shelter betyder ”læ” og er en lille lav træbygning med gulv, tag og tre vægge. Den fjerde væg “mangler”, så der er direkte kontakt med naturen.

 

Du kan læse mere om de generelle regler og love for færdsel i det fri her på siden.


Foto: Det Sydfynske Øhav – Visit Fyn. Fotograf: Mette Johnsen