Mød din nye nabo

Vi glæder os til at møde dig. Og til at byde dig indenfor i den lille verden, der hedder Nordfyn. Vi har meget at fortælle dig om, hvorfor vi har valgt at bo her, og hvordan en nordfynsk hverdag ser ud, med familie, naboer, aktiviteter og oplevelser.

 

Mød Sarah og hendes familie
i Søndersø

 

Mød_din_nye_nabo_SarahChristian_Søndersø

Sarah er idrætskonsulent. Christian er pædagog. Sammen flyttede de til Søndersø for fem år siden, da de havde fået deres første datter, Martha. Hun er i dag storesøster til Karen på 3 år.

 

“ALT, vi bruger i vores hverdag, er tæt på: Daginstitution, indkøbsmuligheder og foreningsliv. Desuden er vi tæt på skov og strand, og samtidig på storby og motorvej. Vi er glade for nærmiljøet, en snak over hækken, og at både vores og pigernes venner er tæt på,” siger Sarah, der samtidig har fundet en lille yndlingsplet nær Søndersø.

 

“Hvad enten det gælder en løbetur, en gåtur ved familiesammenkomster eller en legeformiddag med pigerne, så kommer vi tit ved Dallund Slot og sø,” røber hun.

 

I Søndersø har de fundet gode fritidsmuligheder. Sarah spiller håndbold og løber lidt ved siden af. Christian er deltidsbrandmand og medlem i den lokale løbeklub. Begge deres piger går til gymnastik. Alt sammen i Søndersøs foreningsliv. Og de er i det hele taget glade for at have mulighederne lige udenfor døren.

 

“Vi trængte til mere plads og luft end 66 kvadratmeter i Odense C. Vi ville gerne væk fra byen og til et lokalsamfund, hvor vi kunne få mere nærmiljø og mere hus for pengene,” fortæller Sarah.

 

Familien er hurtig faldet godt til.

 

“For os har det været nemt. Blandt andet fordi vi selv har involveret os i foreningslivet, det frivillige arbejde og byens arrangementer. Og alt er tæt på, hvad enten du er til naturen eller byen,” fastslår Sarah.


Mød Kristina og hendes kæreste
i Otterup

 

Kristina i Otterup

Kristina er frisør. Hun og hendes kæreste er flyttet fra Odense til Otterup, hvor de bygger hus.

 

“Afstanden er kort, både til vandet og til Odense. Tidsmæssigt er der samme afstand til Odense C som fra andre forstæder i Odense, og samtidig er vi tæt på vandet og naturen,” siger hun.

 

Hendes indkøbsmuligheder er ikke blevet dårligere af at flytte til Otterup.

 

“Her er de samme indkøbsmuligheder som i Odense, endda med flere små butikker, som forstadsbyerne i Odense ikke har,” understreger Kristina.

 

“Vi er flyttet til Otterup, fordi vi kunne bygge vores eget hus, blandt andet på grund af byggegrundsprisen. Og afstanden til Odense, efter at Odinsbroen er bygget, gør, at min kærestes afstand til hans arbejde er den samme i tid, som da vi boede i Odense,” fortæller Kristina.

 

Udover jobbet har hun og familien fundet gode muligheder for at dyrke deres interesser i lokalområdet.

 

“Jeg løber, og familien spiller fodbold. Det er der mulighed for i Otterup,” siger Kristina, der ser de mange fordele ved at bo på Nordfyn.

 


Mød Thomas og hans familie

i Otterup

 

Thomas er en driftig herre, som engagerer sig i lokalsamfundet, hvor han blandt andet er fodboldtræner og med i klubbens hovedbestyrelse.

 

Da han og Vivi tilbage i slutningen af 90’erne var på udkig efter et sted, hvor de kunne se sig selv bo i mange år, faldt valget på Otterup – fordi her er alt, hvad familien har brug for.

 

“Vi valgte Otterup på grund af nærhedsprincippet. Vi er tæt på skole, gode handelsmuligheder, særpræget natur, varieret foreningsliv, gode kollektive forbindelser og stisystemer samt en velfungerende by-infrastruktur, billig fjernvarme og ikke mindst nærheden til Odense, som jo kun ligger 20 minutters kørsel fra Otterup,” siger Thomas Drue.

 

Huset, Thomas og Vivi bor i, byggede de selv. De købte en billig byggegrund med en god beliggenhed for det halve af, hvad de skulle give i Odense Kommune.

 

“Oven i hatten er vi blevet en del af et fantastisk lokalsamfund, hvor vi bakker hinanden op og sikre, at foreningslivet fortsat har et varieret udbud,” siger Thomas, som var en af hovedkræfterne bag en nyetableret kunstgræsbane, hvor lokale gik sammen om at få projektet realiseret. En drivkraft, som ifølge Thomas er symptomatisk for Otterup og omegn.

 

“Lokalsamfundet er drevet af ihærdige ildsjæle, der ikke sidder på hænderne, men får drømme realiseret. Det er et helt unikt engagement, der smitter af på byen og som virkelig kan mærkes – det er en følelse af, at vi virkelig vil hinanden.”


Mød Stephanie og hendes familie

i Veflinge

 

 

Stephanie og Andy er begge født og opvokset på Nordfyn. Hun er oprindeligt fra Morud
– han er fra Veflinge. Sammen har de en søn på syv måneder. Parret flyttede til Veflinge i
2009 efter at have boet en årrække i Odense.

 

“Vi savnede at være i naturen, og at kunne gå uden for hoveddøren og møde stilheden. I Odense er der meget trafikstøj – en konstant summen, som vi gerne ville væk fra,” siger Stephanie, om en af flere årsager til, at de søgte tilbage til Nordfyn.

 

“Vi kendte stedet og vidste, at her var rart at være. Vi kommer selv fra egnen, og meget af vores familie bor her stadig. Derudover vil vi gerne være en del af et hyggeligt lokalsamfund, hvor vi hilser på hinanden – Andy kender jo efterhånden gud og hvermand – og det nyder vi.”

 

Stephanie og Andy bor i et ældre parcelhus, som de løbende sætter i stand. De får meget hus for pengene i Veflinge og kan samtidig bo midt i naturen, som de altid har ønsket.

 

“Vi elsker naturen og bruger den meget. Vi løber og går lange ture i skoven, og jeg kan især anbefale turen rundt om Langesø, som er skønt på alle tider af året – det vil jeg ikke kunne få andre steder – kun på Nordfyn,” siger Stephanie.


Mød Claus
i Særslev

 

Claus er uddannet tømrer og byggeleder, og var derfor ikke synderligt skræmt, da familien i 1999 besluttede at købe et nedlagt landbrug, der skulle have en gennemgående renovering. I dag står huset, som de ville have det – istandsat og på toppen af en lille bakke cirka 500 meter nord for Særslev – midt i naturen og “trukket tilbage fra verden”, som Claus siger det.

 

“Jeg havde kigget på gården, men den var slidt. Omvendt havde den alt det, vi søgte: Indvendige kvadratmeter, en fantastisk beliggenhed, hvor vi kan se vand og få det frirum, vi havde brug for. Samtidig ligger det ikke helt ude – vi har genboer, som vi kommer meget sammen med. For eksempel spiser vi sammen – det er sådan et godt lille fællesskab, vi har fået skabt,” lyder det fra Claus, som fisker og går på jagt og er formand i Nordfyns Jagtforening.

 

Derudover er han engageret i flere lokale tiltag, som eksempelvis foreningen Sportsvennerne, og står tilmed bag årlige traktortræk-stævner, som efterhånden er blevet et trækplaster i Særslev.

 

Claus har boet på Nordfyn hele sit liv. Han kunne ikke tænke sig at flytte væk fra området, da han her kan kombinere sine interesser og leve i et velfungerende lokalsamfund, hvor folk kommer hinanden ved.

 

“Vi har en stor skole her, en Dagli´Brugsen og et fantastisk forsamlingshus, der drives af gode, lokale kræfter. Området er præget af en lokal ånd – her vil vi udrette noget – hvorfor alle også bakker op om lokale arrangementer, som efterhånden også trækker folk til fra nær og fjern. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi er så mange ildsjæle på egnen,” siger Claus.


Mød Christina og hendes familie
i Hasmark

 

Christina boede i Odense, men ville gerne ud på landet, tæt på natur og vand. Hun kom meget i Hasmark som barn og kendte området, og da drømmehuset blev sat til salg, var hun ikke i tvivl om, at det var her, hun skulle bo.

 

“Jeg kiggede udelukkende på huse på Nordfyn, fordi jeg kendte området og vidste, at jeg her kunne nde, hvad jeg søgte. Jeg forelskede mig med det samme i huset i Hasmark – det ligger 700 meter fra vandet, og uanset, hvor jeg går hen, er der natur hele vejen rundt,” siger Christina.

 

Jens er fra Nyborg, og da han mødte Christina var de ikke i tvivl om, at han skulle ytte ind hos hende i Hasmark.

 

“Vi er begge enormt glade for naturen, og finder tryghed i den ro, som er her. Jens studerer medicin i Odense, og selv om vi bor på landet, så er afstandene overskuelige. Vi kan cykle rundt – både til Odense og Otterup, som er byen, hvor vi gør vores indkøb,” siger Christina og fortsætter: ”Der er bare et sammenhold herude, som du ikke finder andre steder. Vi ser hinanden og hilser på alle – den ånd, som er i vores lille samfund, er helt speciel.”

 

Christina er i bestyrelsen i Egense Forsamlingshus, hvor der ofte bliver arrangeret blandt andet fællesspisning for områdets borgere – et samlingspunkt for byen.

 

“Vi kan være 130 mand til fællesspisning i forsamlingshuset – og det kommer der. Vi bliver desværre nødt til nogle gange at takke nej til nogen, fordi det er så populært.”