Mindre byer

Landsbyer på Norfyn: Holme Møllegård ved Ringe Å
Hvis du vil bo i en lille by eller landsby med nærvær og natur, så ligger de små byer og landsbyer drysset smukt ud over det nordfynske landkort.

 

Natur, skov og strand er her rigeligt af. Når du tager på opdagelse i de små lokalsamfund, vil du finde alt hvad et hjerte for de nære værdier kan begære. Bindingsværksidyller, gadekær, attraktive byggegrunde, der er til at betale, samt gode naboskaber og fællesskaber.

 

Nedenfor kan du læse kort om hver af vores skønne landsbyer. I menuen kan du udforske dem lidt nærmere hver især.

 

Bredbjerg

Bredbjerg ligger tæt ved landevejen mod Odense i et ualmindelig naturskønt område. Det kuperede terræn giver mulighed for spændende byggerier i de nyudlagte boligområder. Placeringen tæt på motorvejen gør det til en attraktiv pendlerby for dig, der vil bo naturskønt men alligevel være tæt på storbyens puls.

 

Bårdesø

Bårdesø er især kendt for de smukke omgivelser tæt på vand og strand. Her er gode muligheder for den aktive familie, der ønsker at bo et sted, hvor omgivelserne indbyder til løbeture langs strandkanten eller en dukkert ude i Kattegat. Når du bor i Bårdesø, har du naturen helt tæt på, så bliv ikke forbavset, hvis du møder et rådyr, en fasan eller en hare i baghaven.

 

Ejlby

Ejlby er fynsk landsbyidyl, når det er bedst. Ejlby findes tæt på Særslev, og med en kirke og to gadekær er det et sted, der emmer af atmosfære.

 

Gamby

Gamby er en tidligere stationsby med en velbevaret stationsbygning og et mejeri. Byen er velholdt og idyllisk, og så er der ikke langt til den fynske motorvej. Gamby er ideel for dig, der ønsker at bo et sted, hvor nærhed er en selvfølge, men hvor der er hurtig adgang til storbyens tilbud.

 

Harritslev

Lige syd for Bogense, ved vejen til Søndersø, ligger Harritslev. Landbyen er bygget op om et y-kryds med et hyggeligt gadekær lige i samlingen. Her er en blanding af gårde og parcelhuse, som giver den lille by en helt særlig atmosfære. Harritslev huser Nordfyns Folkehøjskole, og byen prydes desuden af renæssanceslottet Harritslevgaard.

 

Hårslev

Hårslev er en af mange landsbyer, der danner rammen om et aktivt lokalsamfund og et godt sammenhold. Blandt andet med en ny sportshal opført med stor støtte fra lokalbefolkningen. En af Nordfyns største virksomheder – Hårslev Maskinfabrik – ligger også i byen.

 

Kappendrup

Kappendrup er en tidligere stationsby. Byen har en god bager, hvis brød er berømt på hele Nordfyn, og her er selvfølgelig også et forsamlingshus. Der er gjort mange oldtidsfund i området, og besøger du stendyssen ”Kappendrup Kirke”, kan du virkelig høre historiens vingesus.

 

Klintebjerg

Klintebjerg er stedet for den aktive familie, der ønsker naturen helt tæt på. Byen ligger lige ved Odense Fjord med en mindre lystbådehavn og en cykelsti, der løber fra Odense Havn, gennem Klintebjerg og videre til Enebærodde. Båden til naturskolen på Vigelsø og fjordturbåden, Svanen, sejler fra Klintebjerg. Landsbyen huser desuden en efterskole med adgang direkte til fjorden. Den årlige Fjordens Dag giver en masse aktiviteter omkring havnen og efterskolen.

 

Kosterslev

Kosterslev er udpeget som en af Danmarks bevaringsværdige landsbyer. Gårdene ligger samlet omkring den stjerne, som vejene danner, og gadekæret ligger frit mod nordvest. En del énfamiliehuse ligger i dag mellem gårdene.

 

Krogsbølle

Krogsbølle er et lille samfund med et fantastisk sammenhold. Borgerforeningen arbejder hårdt på at udvikle Krogsbølle til gavn for alle. Byen er hyggelig og stemningsfuld, og den ligger i et naturskønt område med inddæmmede marker, mosearealer og Krogsbølle Bæk. Her er skole, SFO, klub, hal og idrætsanlæg, og kun få kilometer fra byen ligger en lystfiskersø.

 

Lunde

Tæt på Odense ligger den hyggelige landsby Lunde, hvor der er plads til at synge pivfalsk i baghaven og slå kolbøtter, uden at nogen rynker på næsen. I Lunde har vi tid og overskud til at komme hinanden ved, og der bliver altid taget godt imod nye ansigter. Den yngre generation mødes især i og omkring børnehaven, hvor der altid er stor opbakning til initiativer og arrangementer.

 

Nørreby

Blot halvanden kilometer fra kysten ligger det charmerende og idylliske Nørreby. Byen er især kendt for sine mange gule, stråtækte bindingsværkshuse, og den rummer et forsamlingshus og et sødt gadekær. Klinte Sogns lokalhistoriske arkiv ligger også i byen.

 

Ore Sogn

Ore er et af de sogne, du kommer til ad landevejen fra Middelfart til Bogense. Det rummer fire små hyggelige byer: Skåstrup, Ore (hvor den charmerende kirke ligger), Ørbæk og Mejlskov. Mange yngre familier bor i området og deltager aktivt i landsbylivet og foreningslivet. Lokalråd og beboerforening er med til at skabe et aktivt landsbymiljø.

 

Roerslev

Roerslev ligger midt imellem det pragtfulde, kuperede skovområde ved Dalene og Nærå strand. Så her er gode muligheder, hvis du er til ro, fred og skøn natur. Roerslev er en smuk grøn by omkranset af gårde, og med en enkelt gård midt inde i byen. Byen huser et forsamlingshus og en del enfamiliehuse.

 

Skamby

Byen er en tidligere stationsby, stik nord for Otterup. Kirken ligger højt placeret midt i den langstrakte by. Parcelhuskvartererne ligger som små øer mellem grønne områder, små virksomheder og forretninger.

 

Skovløkkeområdet

Området Skovløkke er betegnelsen for de to sogne Skeby og Østrup. Området har fået sit navn efter Skovløkkeskolen, som er beliggende i midten af de mange mindre landsbyer som området består af. Fælles for disse landsbyer er skov og fjord som nabo. Der er et stærkt fællesskab i alle landsbyerne, og mange er frivillige i foreninger og bylaug.

 

Skåstrup

Skåstrup ligger på et højdedrag med udsigt til Lillebælt. Men det er ikke kun den perfekte beliggenhed i forhold til børnevenlig strand, der gør Skåstrup til noget særligt. Byen har bevaret sit oprindelige præg og charmerende stemning. Mange af byens beboere bakker godt op om Ore Sogns Lokalråd, og i byens forsamlingshus mødes lokalbefolkningen til debat, foredrag og fest. Feriecenter Nordfyn byder områdets turister velkommen med skøn beliggenhed og mulighed for aktiviteter.

 

Særslev

Byen ligger på hovedvejen mellem Søndersø og Bogense, og den danner rammen om et aktivt lokalsamfund med et foreningsliv, hvor judoklubben og skytteforeningen gør sig særlig bemærket ved at høste mange flotte resultater. Særslev er en by i vækst.

 

Tørresø

Byen ligger tæt ved vandet og sommerhusområder, omgivet af gode naturområder og skov. Det store offentlige areal Fuglsang rummer områdets største offentlige strand. Selve byen er en charmerende blanding af gamle bindingsværkshuse og mere moderne boliger, og med et hyggeligt gadekær i den sydlige del. Her er højt til himlen og plads til, at børnene kan boltre sig frit.

 

Uggerslev

Uggerslevs vartegn er den gamle mølle, der stolt knejser over denne dejlige, lille by, hvor vi taler med hinanden, og hvor der er plads til udfoldelse og initiativ. Byen har sit eget forsamlingshus og sin egen kirke. Drømmer du om at flytte på landet og samtidig bygge nyt, så kan drømmene gå i opfyldelse i Uggerslev.

 

Østrup og omegn

Overvejer du at flytte på landet, så se dig om i Østrup og omegn. Her er naturskønt, og den gamle herregård, som nu er indrettet som institution, er en pryd for området. Østrup har også egen kirke og eget forsamlingshus. Landsbyerne Ørritslev og Gerskov ligger tæt på.